Aslı Yeşim Toduk

Üniversitede okurken, aile şirketimizle, mümessillik yaptığımız bir Alman endüstriyel firmanın ürünlerini daha iyi tanıtmak, kişiye dönük pazarlama yapmak için, 1982’de ilk PC’yi ofisle tanıştırdım. İşletme okumayı ve pazarlama prensiplerini uygulamayı sevmiştim.  Mezun olduktan bir yıl sonra 300 fabrika ziyareti yapmış ve ilk evimi alabilmiştim. Bu başarıyı soyadımın getirisi olarak görüp, asıl başarıyı Aslı Yeşim olarak gerçekleştirmeyi hedefledim.

İlk olarak Fulbright’tan kazandığım burs ile Amerika’da okudum ve çalıştım. Türkiye’ye döndüğümde, çok eğlenceli sandığım reklamcılık sektörüne girdim. Dönemin bir sigara markasının müşterimiz olmasıyla, zararlı bulduğum bir ürünü pazarlamayı ve reklamını yapmayı içime sindiremediğim için, Doktora hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim.

Amerika’da öğrendiğim bilgisayar destekli istatistiksel analiz tekniğini öğretmekten zevk aldım, bugün teknolojiye olan yakınlığım artarak devam ediyor. Tez konumu eski Sovyetler Birliği ile iş ilişkileri olarak yapılandırdım, uluslararası pazarlamanın önemini anladım.

Doktora sonrasında 7 farklı üniversitede 15 yıl ders verdim ve araştırmalar yürüttüm. 2005 yılında Profesör oldum. Yönetim Danışmanlığı ve beyinavcılığı konusunda 30 yıla yakın emek verdim. Böylece, Aslı Yeşim olarak, kendime koyduğum başarı hedefimi gerçekleştirmiş oldum. Oğullarım Barış ve Alp’e de, hayatlarında her zaman hedefler olmasını, yollarında ilerlerken, çalışkan, azimli ve vicdanlı olmalarını öğretmeye çalıştım.

Tanıştığım yüzlerce yöneticinin başarı hikayelerinden de ilham alarak, bir grup gönüllü, yeni mezun gençlere faydalı olmak için “Genclig Vakfını” gönül birliği ile kurduk. Her gencin hayallerine akıllı çaba ve çalışmayla ulaşacağına olan inancımdan dolayı, gençlerde oluşan kişisel veya çevresel olumsuz engel algılarını kaldırmak istiyorum. İsteyen her genç başlar, uğraşır ve sonuç olarak başarır. Hedefine odaklanarak çaba ve zaman veren her genç fark yaratır. Gelin birlikte takım olalım, başlayalım ve başaralım.