Gamze Cizreli

ODTÜ İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kurumsal hayatı deneyimleyip, baskın çıkan girişimci ruhumun izinde gastronomi sektörüne atıldım. Diyarbakırlıyım, mutfağa olan ilgim doğduğum topraklardan, Mezopotamya’dan. 2007 yılında öz kaynaksız, tamamen banka kredisi ile BigChefs Cafe-Brasserie markasını kurdum. Bugün 7 ülkede toplam 73 şube ulaşan BigChefs, sosyal fayda projeleriyle de insanlara dokunsun istiyorum. “Toprağın Kadınlarından Sofralara Projesi” ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşma şansına sahip oldum. ODTÜ İşletme Fakültesi’nde “Girişimcilik” dersleri verdim ve gençlerle iç içe olma fırsatı yakaladığım YGA’nın hayal ortaklarındanım.

2010’da Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Garanti Bankası işbirliği ile düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” yarışmasında birincilik kazandım. 2011, 2013 ve 2017 yıllarında Ekonomist dergisinin düzenlediği “Yılın İş İnsanları” yarışmasında “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülüne layık görüldüm. Başta KAGİDER ve Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) olmak üzere olarak, çeşitli sevil toplum kuruluşlarında görev almaya devam ediyorum. Oğul ve Ali adında iki oğlum var.

Yunus Emre’nin “Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek tok oluruz” felsefesine yürekten bağlı olduğum bu hayat serüveninde, bildiklerimi ve öğrendiklerimi yolun başındaki gençlerle paylaşmaya çalışıyorum. Çünkü bilginin de zekâtı olduğuna ve iyiliğin ancak paylaşıldıkça çoğaldığına  inananlardanım. Bu inanç doğrultusunda da Gençlig Vakfı Yönetim Kurulu’nda görev alıyorum. Gençlere rol model olarak, yeni  girişimci ve liderleri görmeyi büyük bir heyecanla bekliyor, yollarına ışık tutmak için sabırsızlanıyorum.