Instagram Filtresi Nasıl Yapılır? GIF, Çıkartma, 3D | Meltem Şahin

Bir Sonraki Ücretsiz Eğitime Kayıt Yaptır!

Yaratıcı Filtre Atölyesi: Bir Şehir Olarak Otoportren #1

İllüstrasyon, animasyon ve dijital sanat alanında ürettiği işleriyle tanınan Meltem Şahin, son yıllarda artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak Instagram filtre yapımına ağırlık verdi. 2017 yılında sadece kadın sanatçılardan oluşan PMS adlı Türkiye’nin ilk artırılmış gerçeklik sergisinin küratörlüğünü yaptığından beri bu teknolojiyle farklı işler üretiyor. Şahin’e göre, Instagram filtreleri onları kullanan insanlarla yaşıyor, kısa süreliler ve her defasında yeni bir kullanıcıyla beraber yeniden doğuyorlar. Filtreler kullanıcıya yeni bir makyaj, kostüm, fiziksel özellikler neredeyse yeni bir kimlik veriyor. Meltem Şahin’in “Yaratıcı Filtre Atölyesi: Bir Şehir Olarak Otoporten” isimli bu iyi ayaklı atölyesinde, katılımcılar bir dijital ifade biçimi olan Instagram ve Facebook için filtre yapımını öğrenecekler. Atölyede katılımcılar, Instagram filtre yapımının fikir geliştirme, üretim ve paylaşımına kadar tüm süreçleri hakkında genel bilgiler edinip, her bir adımını uygulamalı olarak deneyimleyebilecekler. Atölye bitiminde yapılan filtreleri katılımcılar kendi hesaplarına yükleyebilecekler.

Instagram Filtreleri Nedir?

Instagram filtreleri, kullanıcıların fotoğraflarına ve videolarına çeşitli efektler eklemelerini sağlayan bir özelliktir. Ancak, bu sadece basit renk düzenlemeleri veya ışık oyunları değildir. Artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi sayesinde, Instagram kullanıcıları artık kendi yüz filtrelerini oluşturabilirler. Bu, markalar için genç kitlelerle etkileşim kurmanın yeni ve etkili bir yoludur.

Kendi Instagram Filtrenizi Nasıl Yapabilirsiniz?

Spark AR Studio‘nun yardımıyla, artık herkes kendi Instagram filtrelerini oluşturabilir. Bu platform, kullanıcıların fotoğraflarına 3D nesneler, animasyonlar ve daha fazlasını eklemelerini sağlar. Örneğin, Meltem Şahin’in “Yaratıcı Filtre Atölyesi” dersinde, Instagram için farklı türde filtrelerin nasıl oluşturulacağı detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Ders, GIF üretiminden, marka işbirliklerine, 3D filtrelerin oluşturulmasına kadar birçok konuyu kapsamaktadır.

Instagram Filtrelerin Toplumsal Etkisi

Instagram filtreleri sadece eğlenceli veya estetik değildir; aynı zamanda toplumsal etkileri de vardır. Filtreler, güzellik algımızı etkileyebilir ve sosyal etki yaratmak için bir araç olabilir. Örneğin, Meltem Şahin’in dersinde, filtrelerin güzellik algımızı nasıl etkilediği ve sosyal etki yaratmak için nasıl kullanılabileceği üzerinde durulmaktadır.

Yaratıcı Filtre Atölyesinin 2. eğitimine buradan ulaşabilirsiniz.
Gençlig Vakfı’nın bir sonraki ücretsiz eğitimine buradan isminizi yazdırabilirsiniz.