Artılmış Gerçeklik ve Kamusal Alan | İpek Kuran

Atölye çalışmasında katılımcılar, yaşadıkları kentin sosyo-kültürel yapısını ve bağlamsal niteliklerini göz önünde bulundurarak seçtikleri bir kamusal alana yerleştirilmek üzere üç boyutlu dijital ortamda sanat/tasarım objesi üreteceklerdir. Atölye çalışması öncesi katılımcılara, çeşitli sorular ve zihin/duyu haritası taslakları iletilecektir. Bunları tamamladıktan sonra katılımcılar atölyenin başında diledikleri şekilde eskizler (Çizim, sözcükler, notlar, yazılar, sesler…) ürettikten sonra tasarımlarını üç boyutlu ortamda gerçekleştireceklerdir. Atölye çalışması öncesinde iletilecek sorular üzerinden yaşadıkları kent hakkında bilgi edinmeye ve düşünme teşvik edilecektir. Yaşadıkları kente dair duygu, düşünce ve duyumsamalarını atölye çalışması öncesi taslağı iletilecek olan bir zihin/duyu haritası üzerinden analiz etmek öğretilecektir. Katılımcılar, yaşadıkları kente dair duygu, düşünce ve duyumsamalarını sanatsal/tasarımsal bir üretime dönüştürecek şekilde eskiz yapmayı öğrenecektir. Ücretsiz ve açık kaynak olan Blender 3D programı ile dijital ortamda üç boyutlu modelleme üzerine başlangıç eğitimi alacaktır.

Gençlig Vakfı’nın bir sonraki ücretsiz eğitimine buradan isminizi yazdırabilirsiniz.